Tangovennlig mat

Inger Johanne’s glutenfrie knekkebrød

2 dl maismjøl

0,5 dl linfrø

0,5 dl sesamfrø

1/3 dl gresskarkjerner

1/3 dl solsikkefrø

Ei klype salt

0,5 dl olje (oliven evt. nøytral…)

2,5 dl kokande vatn

  • Maldonsalt på toppen

= 1 brett

På dobbelt porsjon, tek eg 1 dl. av kvart frøslag, og fordelar på 3 brett.

  • Bland alle tørre ingredienser godt
  • Hell kokande vatn og olje i ,og rør saman til ein jamn deig
  • Smør det utover ovnsplate dekt med bakepapir,(praktisk med slikkepott, evt nytt ark med bakepapir oppå og kjevle utover)
  • Strø over fingersalt som du trykker ned med slikkepott
  • Kutt i passe biter før du setter i ovn (pizzahjul, el.lign)
  • Steik ved 150-60 grader i ovn i 50-60 min eller til passe steikt (gyldne og når dei ikkje er mjuke, bruk steikespade f.eks. og sjekk)
  • NB:Åpne ovnen kvart 15 min. under steiking for å få ut damp. Avkjøl på rist.
  • Oppbevares best i boks som ikkje er tett, ellers blir dei lett mjuke. Kakeboks, f.eks.

Knasende godt med pålegg eller utan!

Lykke til!