Inger Johanne’s glutenfrie knekkebrød
2 dl maismjøl
0,5 dl linfrø
0,5 dl sesamfrø
1/3 dl gresskarkjerner
1/3 dl solsikkefrø
Ei klype salt
0,5 dl olje (oliven evt. nøytral…)
2,5 dl kokande vatn
- Maldonsalt på toppen
= 1 brett
På dobbelt porsjon, tek eg 1 dl. av kvart frøslag, og fordelar på 3 brett.
- Bland alle tørre ingredienser godt
- Hell kokande vatn og olje i ,og rør saman til ein jamn deig
- Smør det utover ovnsplate dekt med bakepapir,(praktisk med slikkepott, evt nytt ark med bakepapir oppå og kjevle utover)
- Strø over fingersalt som du trykker ned med slikkepott
- Kutt i passe biter før du setter i ovn (pizzahjul, el.lign)
- Steik ved 150-60 grader i ovn i 50-60 min eller til passe steikt (gyldne og når dei ikkje er mjuke, bruk steikespade f.eks. og sjekk)
- NB:Åpne ovnen kvart 15 min. under steiking for å få ut damp. Avkjøl på rist.
- Oppbevares best i boks som ikkje er tett, ellers blir dei lett mjuke. Kakeboks, f.eks.
Knasende godt med pålegg eller utan!
Lykke til!