Inger Johanne’s glutenfrie knekkebrød
Indigrienser:
- 2 dl maismjøl(finnes på Meny, ikkje maisena)
- 0,5 dl linfrø
- 0,5 dl sesamfrø
- 1/3 dl gresskarkjerner
- 1/3 dl solsikkefrø
- Ei klype salt
- 0,5 dl olje (oliven evt. nøytral…)
- 2,5 dl kokande vatn
- Maldonsalt på toppen
På dobbelt porsjon tek eg 1 dl. av kvart frøslag,
1 dl.olje+5 dl. kokande vatn og fordelar på 3 brett.
Alle 3 bretta går inn samtidig, steik med varmluft.
- Bland alle tørre ingredienser godt
- Hell kokande vatn og olje i ,og rør saman til ein jamn deig.
- Juster med litt meire vatn om det blir for tørt.
- Smør det utover ovnsplate dekt med bakepapir,( med slikkepott, evt nytt ark med bakepapir oppå og stryk med hendene utover: beste metoda)
- Strø over fingersalt som du trykker ned med slikkepott
- Kutt i passe biter før du setter i ovn (pizzahjul, el.lign)
- Kan også brytes til slutt sjølvsagt .
- Steik ved 150-60 grader i ovn i 50-60 min eller til passe steikt (gyldne og når dei ikkje er mjuke, bruk steikespade f.eks. og sjekk)
- NB:Åpne ovnen kvart 15 min. under steiking for å få ut damp. Avkjøl på rist.
- Oppbevares best i boks som ikkje er tett, ellers blir dei lett mjuke. Kakeboks, f.eks.
Knasende godt med pålegg eller utan!
Lykke til!