Tango-knekkis (glutenfrie)

Inger Johanne’s glutenfrie knekkebrød

Indigrienser:

  • 2 dl maismjøl(finnes på Meny, ikkje maisena)
  • 0,5 dl linfrø
  • 0,5 dl sesamfrø
  • 1/3 dl gresskarkjerner
  • 1/3 dl solsikkefrø
  • Ei klype salt
  • 0,5 dl olje (oliven evt. nøytral…)
  • 2,5 dl kokande vatn
  • Maldonsalt på toppen

På dobbelt porsjon tek eg 1 dl. av kvart frøslag,
1 dl.olje+5 dl. kokande vatn og fordelar på 3 brett.
Alle 3 bretta går inn samtidig, steik med varmluft.

  • Bland alle tørre ingredienser godt
  • Hell kokande vatn og olje i ,og rør saman til ein jamn deig.
  • Juster med litt meire vatn om det blir for tørt.
  • Smør det utover ovnsplate dekt med bakepapir,( med slikkepott, evt nytt ark med bakepapir oppå og stryk med hendene utover: beste metoda)
  • Strø over fingersalt som du trykker ned med slikkepott
  • Kutt i passe biter før du setter i ovn (pizzahjul, el.lign)
  • Kan også brytes til slutt sjølvsagt .
  • Steik ved 150-60 grader i ovn i 50-60 min eller til passe steikt (gyldne og når dei ikkje er mjuke, bruk steikespade f.eks. og sjekk)
  • NB:Åpne ovnen kvart 15 min. under steiking for å få ut damp. Avkjøl på rist.
  • Oppbevares best i boks som ikkje er tett, ellers blir dei lett mjuke. Kakeboks, f.eks.

Knasende godt med pålegg eller utan!

Lykke til!