Hvordan bruker vi gulvet?

Vi danser “mot solen”, slik at fører i danseretningen alltid har rommets senter på venstre side og yttervegg på høyre side.

På større arrangementer forekommer det at det er to ringer som det danses i, animasjonen i video under viser dette.

Når rommet er begrenset i størrelse velges det ofte å ha én ring som har en jevn flyt. Denne ringen går langs rommets vegger, og avstanden bør være ca 75 cm til vegg/møbler. Når det er avstand mellom dere og neste par øker du som er fører hastigheten forsiktig slik at avstanden til neste par blir på ca 1 meter.

Stopp ikke opp, da blir det kø bak deg. Gå aldri bakover, plassen du hadde for ti sekunder siden har du allerede gitt fra deg til danserne bak deg. På denne måten får alle par i den ytre ringen mulighet til en jevn fremdrift i dansen.

Har dere behov for å bruke mer tid på samme sted? Er det noe dere ønsker å øve på? Er det rett og slett fullt i den ytre ringen? Bruk da dansegulvets senter, og hold avstand til den ytre ringen slik at danserne der får nok rom til å bevege seg fritt i danseretningen. Bli på dansegulvets senter til musikken stopper og denne dansen er ferdig slik at flyten i den ytre ringen ikke forstyrres.

Se video om hvordan vi navigerer på dansegulvet:

Sammen danser vi hverandre gode!