Hva er Tanda og Cortina?

Tanda

En Tanda er en samling tangoer som spilles etter hverandre, ofte tre tangoer spilt av det samme orkesteret, eller tre tangoer som har den samme rytmen og stilen. Når du hører den første tangoen kan du forvente at de påfølgende tangoen har den samme stilen. Er den første tangoen en sprakende 1920-innspilling, så vil også de påfølgende tangoene være det. Er det en moderne neo-tango med heftige bassrytmer vil også de påfølgende være i samme stil.

En Tanda består ofte av tre tangoer, men noen steder kan du oppleve at det spilles fire tangoer. En tanda varer ca 10 minutter, noen ganger bare 8, og andre ganger kanskje 12-13.

Når vi byr opp til dans er det forventet at vi skal danse med samme dansepartner til tandaen er ferdig.

Rekkefølgen på tandaer er ofte slik:

Tango (3 tangoer)
Tango (3 tangoer)
Tango Vals (3 tangoer)
Tango (3 tangoer)
Tango (3 tangoer)
Tango Milonga (3 tangoer)

Mellom hver Tanda spilles det en Cortina – et kort musikkstykke som er noe helt annet enn tango, det kan være en kort swinglåt, en jingle eller noe annet. Cortina betyr «gardin» og er et slags «sceneteppe» som trekkes for mellom hver «danseakt». Når dette musikkstykket spilles takker vi for dansen og følger dansepartneren ut fra dansegulvet. De som ikke danser følger med på hva slags musikk det blir på neste Tanda, og starter med Mirada og Cabeceo først etter at tangoen har startet, dette for at den man byr opp skal være forberedt på hvilken type musikk som skal spilles.